Ekonomi

Norveç fonu PepsiCo eko-risk incelemesini destekliyor

Ülkenin petrol ve gaz üretiminden elde edilen gelirleri bir havuzda toplamasıyla bilinen Norveç’in devlet varlık fonu, PepsiCo (NASDAQ:PEP)’nun biyoçeşitlilik risk değerlendirmesi yapmasını talep eden bir hissedar önerisini desteklediğini açıkladı. Bu hareket, işletmelerin biyoçeşitlilik kaybı nedeniyle karşı karşıya kaldıkları çevresel riskler konusunda artan yatırımcı endişeleriyle uyumludur.

Green Century Capital Management tarafından sunulan hissedar önerisi, PepsiCo’nun doğal sistemlere olan bağımlılığını değerlendirmesi ve tedarik zincirinde biyoçeşitlilik kaybına katkıda bulunan her türlü faaliyeti ele alması gerektiğini vurguluyor. Green Century Capital Management, PepsiCo’nun sürdürülebilirlik çabalarını övdü ancak biyoçeşitlilik risklerinin kapsamlı bir değerlendirmesi yapılmadan şirketin yatırım yapılamaz hale gelebileceği uyarısında bulundu.

PepsiCo’nun yönetim kurulu, şirketin mevcut sürdürülebilirlik raporlaması ve girişimleri göz önüne alındığında böyle bir değerlendirmenin gereksiz olduğunu belirterek Çarşamba günü yapılacak yıllık genel kurul toplantısında hissedarlara teklifi reddetmelerini tavsiye etti. Yönetim kurulu, PepsiCo’nun toprak sağlığını iyileştirmeyi ve biyoçeşitliliği korumayı amaçlayan rejeneratif tarım uygulamalarına olan bağlılığını ve bu uygulamaları 2030 yılına kadar 7 milyon dönümlük bir alanda uygulama hedefini vurguladı.

Ancak PepsiCo’nun yedinci en büyük hissedarı olan fon, yönetim kurulunun duruşuna itiraz etti. Fon, yönetim kurulunun önemli sürdürülebilirlik risklerinden ve şirketin faaliyetlerinin ve ürünlerinin daha geniş çevresel ve sosyal etkilerinden sorumlu olması gerektiğini savundu.

Norveçli fon, biyoçeşitlilik önerisini desteklemenin yanı sıra, PepsiCo’nun üst düzey yöneticilerinin tazminatlarına ve PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Ramon Laguarta’nın yeniden seçilmesine karşı oy kullanma niyetini de ifade etti. Fon, yönetim kurulu başkanlığı ve CEO’luk görevlerinin birbirinden ayrılmasını savunuyor ve daha önce de geçen yıl ABD şirketlerinde aşırı CEO ücretlerine ilişkin endişelerini gerekçe göstererek PepsiCo’nun yönetici ücretlerine karşı oy kullanmıştı.

Bir diğer önemli hissedar olan Allianz Global Investors da geçen hafta Norveçli fonun biyoçeşitlilik önerisine verdiği desteği yineleyerek yatırımcılar arasında yatırım kararlarında çevresel hususlara öncelik verme yönünde artan bir eğilime işaret etti.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

bigadic-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu